top of page

Női jóga

A jóga szó egy-s-ég, a szó legnemesebb értelmében. Ebben az egyre inkább széteső világunkban a jóga egy eszköz a harmónia helyreállításához.

Küldetésemnek érzem, a női jógán belül, is, megszólítani azon nőtársaimat, NőVéreimet, akik együtt tudnak rezegni a test semleges jógával, mint belső iránytű.
A jóga szó egy-s-ég, a szó legnemesebb értelmében. Ebben az egyre inkább széteső világunkban a jóga egy eszköz a harmónia helyreállításához. Megtanítja számunkra, hogyan egyesítsük a testet, a lelket és a szellemet. Növeli a fizikai állóképességünket, az energiaszintünk megnövekszik általa, segít középpontba rendeződni. Azt gondolják sokan,( ebbe én is beletartoztam korábban), hogy a jóga a hajlékony, nádszál embereknek lett kitalálva. Erre rácáfolt a gyakorlat, mikor elkezdtem jó pár éve jóga órákra járni. Rájöttem, hogy a jóga lényege az a belső letisztult érzés, ami egy egy ászana közben megszületik bennünk, az a mosoly, ami kiül az arcunkra, és mind ez kórtól, nemtől, hajlékonyságtól és súlytól független. Nem az számít, hogy milyen hajlékonyan végzed az adott ászanát, mennyi ideig tudod kitartani, vagy éppen milyen mélyre tudod engedni, hanem az, hogy ki vagy TE mikor elmerülsz benne. Te csak légy türelmes
magadhoz, és adj a jógának ugyanannyi időt, mint amennyit jóga nélkül éltél eddig.
A diszharmónia a testünkben, fizikálisan is megmutatkozik, a test merevségében, betegségek formájában, szorongásban, és nem utolsó sorban depresszióban is megnyilvánulhat.

Rengeteg jógairányzat van ma jelen, én most a Női jógán belül szólítalak meg, kedves NőVérem! A jóga elsődlegesen filozófiaként jött létre, a gyakorlatok – ászanák, később alakultak ki a koncentráció elősegítése érdekében. A női jógában, is a végső cél mindig az, hogy megszólítsuk a bennünk élő Nőt-Istennőt, kapcsolódjunk önMagunkkal.

Galéria

bottom of page